Sunday, March 10, 2013

Why?

Assalamualaikum.

Dah tak tahu mana nak tuju, at last belog ni juga dijadikan tisu. Tisu mengelap segala duka, hingus serta tawa.

Tak ada nak bajet sedih ke bajet duka. Tak ada.


Just,
hmmm. What to say?


Why you can just judging people by seeing? Without knowing? Who are you?
People said like you try stand in others shoes. Yeah, you can stand. But you cannot walk them (if not in same size la kan?) Logik. Diterima akal.
Biasaaaaa persoalan ni. Tapi, sampai sekarang aku tak jumpa jawapannya.

~


Apa kata jaga hati, jaga iman, jaga diri masing-masing. Aci dak?
Aci      dekat        india.?   


Ok. fine. tak lawak.


Ok bai. Blergh.

Sunday, February 3, 2013

Kembali

Assalamualaikum!

Maaf tak lama menulis. Lama tak blogwalking, terima kasih new followers yg sudi mem'follow' belog yg semakin tua dan usang ini. *touching

Oh, sekarang aku busy dengan urusan duniawi. Tinggal lah sekejap dunia maya begini. (angkat2 kening)

Duniawi lah sangat. Kan?

Baru berjinak2 berkecimpung dalam bidang business mengikuti era globalisasi kini. Dah berbulan2 dah established, tapi publisiti dekat blog sendiri tak ada langsung. *touching lagi sekali

Kalau rajin meh la follow blogshop ni , TheLolipopShop. :)

Oh ya! Sila like Fanpage FB LOLIPOP juga : Picit Sini 
dan terbaru follow us on Instagram also la. Mariiii mariii!


Alamak! Tercicir kat mana entah segala cerita suka bahagia duka lara?
Bye.

Thursday, August 30, 2012

Cuba ya Cuba.

Assalamualaikum!


Dah bertahun tak update, terasa rindu di dalam kalbu (cecewwaahh) ;) Sepanjang duk rumah dah cuba nak update, banyak nak cerita, sampai tak tercerita sudah. Basi weh basi. 

Cuba ya cuba. Sekarang mencuba berubah menjadi lebih baik. For those who realize it, kita laga-laga pipi sikit ;) Hihi. 

Banyak lagi mencuba. Mencuba nak kurus, failed. Cuba ya cuba. Cuba nak cool, tapi tak boleh lah. Bukan jiwa gua tu. Salah salah!

Cuba nak rajinkan diri. Macam mana ni? Tak menjadi. Cuba ya cuba. Haih. Mood update apa pun dah tak ada. Masalah.

Errr cuba macam-macam. Lantaklah. Nanti kita cuba. Otak dah tak center. Kena kutip balik ilmu yang dah terjatuh tengah jalan, kikis karat tepu terpahat dekat medulla oblongata. 


Next week dah nak balik universiti, Ohmaiiiiiiiii! malas square ten ok I tell uolls. (hentak-hentak kaki)

Serabut ahh. Errr dah lambat nak ucap pun, tapi nak ucap jugak.
Tak kira..


Selamat Hari Raya.
0-0 macam adik Najwa kita tu cakap na.

&

Selamat masuk universiti balik ya kawan-kawan!
Tolong rajin lebih sikit next semester. hikhik


*tunggu jiwa mai baru bernafsu nak merapu.