Sunday, March 7, 2010

dedicated for my sis, farhana syakirah

ana..
tolong belajaq rajin2 na...kakak harap ana dengaq ckp kakak kali ni pleezz..

farhana&farah

ana adik kakak yg paling ketegaq noh!
hehehe
xpa,
dah besa dah..dari kecik lagi kita hidup dua.
tidoq sama2,main sama2,mandi pun sama2.
kan2?

orang dok kata muka kita sama.
xpa,kakak bangga.kita twins yg berbeza umoq.heee

ana...
gudluck utk exam .


tak terlambat lg nak study.
pmr dah dekat.study hard na farhana syakirah.

tiba rasa nak post entry nih utk ana.
sbb teringat ana nak exam dahh.
mesti getaq kan?
xpa,
study
pastu tawakal ja taw.

ana...
jgn hirau apa org dok kata.
sedara kita dok banding ana ngn kakak ka, kakak pandai?ana pun pandai!
jgn amik hati sgt.
ana pandai jgk!
amik sebagai motivasi naa.
kalau kakak boleh,ana pun boleh.
apa yg ayah ngn mama buat,terima jaa.
utk ana jgk.nanti ana besaq ana paham apa yg ayah duk buat utk kita.
ingat,ayah syg kita.
mama buat mcm2 utk kita.mama cuba bg semua yg kita nak.
depa syg kita taw.

kakak xpandai nak tunjuk kata kakak syg ana.
kakak duk marah2,selalu teguq apa ana buat sbb kakak syg ana.
ingat taw.

ana adik satu2nya adik pompuan kakak.
mesti kakak paling syg ana.
kakak sedeh ana duk kongsi problem ana ngn org len.
abg angkat? kakak ni xcukup lg ka ana?
kakak xkisah.tapi cuma kakak rasa xperlu dia,sbb ana dah cukup semua.
dia xlayak nak nasihat ana,sbb dia pun blajaq xbrapa betoi.sory kakak ckp cmni.
dia sapa ana? dia kenai ana lebih dari kakak ka.sedeh camni.

pasal  cinta,
tolong ana..jgn lagi..
tolong putus.
fokus exam.
kakak takut ana menyesal nanti
laki+cinta bwk masalah ja.
serious kakak ckp.
xleh fokus belajaq.
ana kecik lagi.mmg kecik.
korek taik telinga pun reti lagi.
tunggu.cinta monyet xsampai ke mana.

kakak pun couple.
tapi kakak rasa kakak dah cukup besaq.
dah matang nak pkiaq ni semua.
ana dak lagi.



pleezz ana,
belajaq.
kita pun bkn kaya,
ingt tuh.
ayah bkn kaya harta nak bg kat kita.
bagi ayah bangga ngn kita na..
ilmu ja bleh tolong kita nak berjaya.
ilmu ada,harta pun ada nanti ana.


kawan2? ya.kita perlu kwn.
tapi ingat ana,nanti kwn2 yg dok ada tu yg tinggai kita.
percaya kakak.
kakak dh mcm2 pengalaman dah.

kdg2 tak perlu kwn2 pun.
byk kwn2 tikam belakang.
sakit taw dak ana.ana paham kan maksud kakak.
belajaq leklok.
xdak sapa tolong kita nak belajaq,berjaya.
cuma mama ayah,kakak ada. tok ngn wan pun syg ana.
tok paling syg ana.taw kan? mmg kakak jelez. takpa,kakak ada wan.hehehehe
allah pun ada.
jgn lupa sembhyg,serious kakak ckp,
hidup xberkat.ilmu xmasuk.
kalau getaq sgt,sembahyg.tenang aih lepas tuh.
cuba bukak quran tu.baca kdg2 pun xpa.
kakak taw ana xdan.

jgn tertekan sgt.
tension kan? pi skolah,pi 2syen,kena buat exercise,keja skolah.
tapi tu xleh jadi alasan.
sbb org len pun mcm tu ana.
tu adat belajaq.
pulun ja.jgn myeasal nanti

kakak harap jadi contoh terbaik utk ana.
walaupun kakak pun xberapa elok sgt.
ingat pesan kakak.
tolong ana.

belajaq elok2,
bagi kita hidup senang nanti.
nak bwk mama ngn ayah pi jln2,hidup senang,nak balas jasa depa.
jgn lupa cita2.
lupakan laptop sat na?
plezzz.
lepas pmr main la puas2 na??

kali ni ana dengaq ckp kakak.taw.

kakak taw ana akan baca post ni.

kakak sayang ana.
sayang sangat2



menitis ayaq mata time buat entry ni.
sebak dada.

12 899 ohsemm people!:

aswin said...

farah:good post!it is good bcoz ana is a girl.adek akak laki,susa nk nasihat.xmakan saman..pmr jugak taon nih.humm.
ana:juz listen to ur sister.she knows what is the best for u..btol ja pa yg dia ckp tuh.ana kecik lg.even akak pon xska adek akak kapel skg.muda sgt.blaja dulu.jaoh lg perjlnn idop nih.yg plg penting,ingt mak ayh.blajaq rajin2,bls jasa depa dulu.kejayaan kita yg depa nk tgk..
*sory termasok campuq hal adek bradek farah*

THE DUTCHESS~ said...

ermm.thanx akak.

xkira gender adik kita.
depa darah daging kita.
mmg patut teguq n jaga.

hmm
harap dia dengaq n paham.

aswin said...

dh xlarat suruh.mmg jenis xska study.xtaw la.bab len oke la.bab study ja xleh wtpa.

Nor Anati said...

biasala... form3.. tima nak bertukar ke matang.. hormonr tak betul lagi.. aku penah lalui camtuh.. seyes mmg ketegaq.. ala.. nanti dia akan belajar dari kesilapan.. jangan isaw.. pasal abg angkat?? erm.. aku no komen. sbb aku tak penah ada angkt2 ni.. renyah untuk aku.. pasl kapel tuh. she will learn from her mistakes.. inshallah.. mmg kita tak nk dia wat mistakes.. but kita tak le control dia.. pusing kot mana pun tu smua atas dri dia sndri.. doakan yg terbaik

ezne ezureen said...

dengaq tuh ana!! gahahha..
kalau form 3 masih belum sesuai taw ana nak kapel..
nak minat2 boleh..tapi jaga2
lelaki bukan semua sama...
xsemua boleh percaya...

=)

sarra azzam said...

fuh!
sgt2 bmotivasi..
seyres xpenah rsa yg farah seromantik neyh!
hahahaha!

THE DUTCHESS~ said...

hahaha.
thanx everybody!

kan bagos kalau ana dengaq.hmmm

saia budak mushux ! said...

ana dgr lah..=) adoyai... thnx semua...
ana taw...tapa, kat kak angkat kakak: tapa...xkesah un...heheh
kakak :i noe what i'm doing right now..
n i noe love is suck...=) i'm a human n a gurl...i juz control my feeling right now...=)
ehem3...(spa xcpl tyme fom3 kat sini, sila angkat tgn lah) =)

THE DUTCHESS~ said...

saya!

saia budak mushux ! said...

ceh !! hak tuih..ngn aswad 2 bkn fom3 ka?? boo lah ! =)

ezne ezureen said...

saya jugak!!!

p/s: farah,. ang jgn klentong!! haha

THE DUTCHESS~ said...

uih!
kapel lepas pmr lahhh!

tu pun sat.ho!
alhamdulillahhh..

with better person rite now.heeeee

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)