Thursday, September 16, 2010

♕ 131 - i know what i did, this raya.

assalamualaikum, salam sejahtera semua :D


terkejut dengan berita pembunuhan kejam Datuk Sosilawati Lawiya dan 3 mangsa lain tu. Al-fatihah.semoga roh mereka dicucuri rahmat. Adakah negara kita sudah tak lagi selamat? Rakyat sudah tidak takut kepada hukuman gantung? fikir-fikirkanlah...Allah is watching us. Astghfirullah.


**********************************************************************************



okay,
SELAMAT HARI RAYA semua!




walaupun hari ni dah masuk raya ke 7, mood masih ada bukan? hee same here! dan assignment masih tersekat di tengah jalan,dan exam2 yang menanti? same here again *_^


mari buat sedikit flashback hari hari raya (sedikit ya,tak banyak)


RAYA FIRST

raya first,pertama, ofkos la bermaaf maafan di pagi raya. solat raya, oppsie,tak pergi..
excited lebih nak make up laa,apa laa,.. then pergi rumah tok kuala (rumah tok sebelah mama),
okay,tradisi kami orang kuala, pagi raya bukan terus pulun ketupat ya, kami cari laksa kami dulu :)
dah beraya apa semua, move on rumah tok titi serong (rumah tok sebelah ayah) dekat batu 5.
ni pun kami makan laksa.hee then jalan2 pusing2 rumah2 adik beradik,kaum kerabat di seluruh perlis

mukadimah : mesti ada tuan punya belog punya muka kan *_^
tema semua kuning ya. :)
(walaupun kuning bukan fav aku,terpaksa lah kan)


RAYA SECOND

open house rumah tok kuala. happening! pecah lemak ketupat dalam perut aku.HAHA
lari sini sana, okay nampak macam cucu,anak dara yang RAJIN. ehh mmg pun! :P
seronok pulakz dapat jumpa kaum kerabat, walaupun sekali setahun jumpa,
still ada yang aku tak cam.hee ramai sgt -.-

ini cousins. diorang jarang balik.
dulu boleh main kawin2,main masak2,
sekarang dah naik jerawat masing2.HAHA

okay, tok dah pandai angkat peace.HAHA

{raya kedua,bersamaan 11sept. adalah 47th wedding anniversary tok&wan.cukup lama kan? wan siap beli cincin baru utk tok. sweet!! harap aku juga begitu,long lasting. HAPPILY EVER AFTER :) }


RAYA THIRD

Giliran rumah aku pulakz buat open house.HAHA
dari pagi sehingga maghrib.fuhh >.<"
invite kawan2, okay ezne & azrol ja mari. agak frust ya.
tapi semua ada reasons masing2 kan,,xpa.. but aku still merajuk k!!


ha,tu rumah aku. tu cik adik manis kebaya purple,haa blog owner :)

cik adik cun, manis ni? ezne namanya :D taken,sorry.HAHA

makan makan di arau. rumah pakchaq. :) sesi tambah lemak.

wan pun pandai buat rawk! grr garang ^_^

RAYA FOURTH

raya keempat,sesi kita drive ke rumah kawan kawan ya.hee plan ke rumah ezne sahaja.
tapi last2 pergi rumah cik Alia juga.HAHA nak pergi rumah cik Athirah juga,tapi tidak diangkat call aku,
so cancel. ronggeng bersama;

ini peneman sejati ♥ encik yusrin as always.
terima kasih!

Cik Ezne :D jamu laksa jugak. good diet.
yg kanan tu ehemm ehemm dia ! *_*


cukup la cerita sampai raya empat ya.
konklusinya,selamat hari raya.HAHAHA


lupa pulakz,
SELAMAT HARI MALAYSIA! today for sure :)

0 899 ohsemm people!:

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)