Saturday, October 16, 2010

135 - nasehat konon ya :)

hello! bertemu lagi. jam dah pukul 4 lebih.ya, mata aku masih BULAT mengadap laptop.HAHA
hey,bukan mengadap FB ataupun stalk blog orang lain macam tadak keja lain nak buat. STUDY! yeahh i mean real study babe. sebab petang tadi dah qada' tidur.muehehehee eloklah kamu start membuka nota nota dan buku buku yang AMAT tebal itu. i'm already done! tengah bilang kambing sebelum tidoq.

 AMARAN : perjuangan untuk budak budak university start from now! HAHA al maklum finals dah dekat babe. cuba check calendar u ollz.hee betul kan? betul kan? preparation perlu dibuat segera. i means study! hahhaa bukan prepare berbatang batang pencil 2B stabilo & apa yg sewaktu dgnnya time spm dulu. LOL :D

di sebalik calendar itu jugak terpampang cuti semester.yeahhhh! itu yang kita mao.hee i dah plan macam macam ni. u ollz? nak drive keta baru, nak jalan jalan, shopping, makan makan.ehemm paling besaq punya perancangan,hari saya dilahirkan! :D this is my last teen years. kita mesti kasi gempakz!!

*****************************************************************************

BTW, tetiba rasa nak share sesuatu dengan korang semua. For my opinion, ahh malas lah speaking,haha MUET dah lepas pun :P okay, pada pendapat aku, style orang couple sekarang ni sebab suka sama suka, sebab attitude si dia, sebab tergoda, sebab? sebab si dia kaya. FYI, semua tu takkan kekal la wehh...camna nak happy kalau gitu. okay aku pun ada prob,aku tak tipu. tegang gila relationship but kita kena tahan la kan. biaq la orang cakap, "bodoh la tahan ngan perangai laki mcm tu" , "stupid babe you tak mintak putus", or "kumbang bukan seekor,bunga bukan sekuntum". yes,deal.mmg rasa agak bodoh ya. tapi cuba fikir sedalam dalam perigi, kalau semua berfikiran gitu, mmg takkan ada couple yang ke jinjang pelamin. fine, jadilah kahwin atas dasar paksaan, kehendak ibu bapa and so on bla bla bla. Natijahnya, wahai perempuan, lelaki mmg cepat tergoda, ataupun bahasa simple GATAI dgn girl lain. so, we suppose to back up.stand still with our relationship selagi bukan si dia yang cakap dari mulutnya utk mintak putus. BE STRONG GIRLS. perempuan lain boleh datang macam angin, tapi kita yang wujud dalam nyawa mereka (apa aku ngarut ni) setiap laki akan rasa kehilangan jika kita betul2 tercipta utk mereka.

Contoh lain ya, contoh yang lebih jelas, kalau seorang suami itu baru cuba bergatai, apakah tindakan si isteri? mintak cerai? okay, kurang cerdik di situ. at least try to save your marriage kan, yang dah bertahun kurun abad tu. takkan lah nak surrender for perempuan mana entah datangnya. Same goes to couple, kalau dah lama tu, hold it.sampai ur marriage. hidup panjang lagi babe :) fikir ye, dah habis duit banyak time couple, dah habis banyak masa, habis air mata, habis hati nyawa. SO?? hold it. pijak orang ketiga tu macam semut.that's it! (kejam aku) you have the right. :) prevention is better than cure.muahahahahhaa open minded cepat.


toodles peeps! mari ke alam mimpi.nak melawat PARIS pulak.hee


0 899 ohsemm people!:

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)