Wednesday, November 3, 2010

140 - Kenapa?

salam semua. alhamdulilllah...kita masih berpijak di bumi Allah s.w.t.

semua orang dah tahu pasal banjir yang melanda negeri tercintaku, Perlis, dan juga Kedah. Dengar khabar di Kelantan dan Terengganu jugak dah start banjir bukan..

As we all know, tengok dalam berita kat TV, kat paper, semua story pasal banjir kann... Aku tak sempat pun nak tengok keadaan banjir yang really real. ok,tak paham? aku tak pernah hadapi banjir kat rumah aku ni..dekat rumah lama pun tak pernah... Alhamdulillah,mungkin sebab lokasi rumah aku dekat Kuala Perlis, dekat dengan laut ya. ishh ishh bayangkan kalau kuala pun banjir..hmmm >.< nak kiamat lah tu.. Dengar kawan kawan story kat FB jaa..padahal happen kat negeri aku jugakk kan..nak pergi tengok, okay mama kata cari nahas -.- harap harap semakin surut lah kannn...hmmm masuk 5 hari dah kot hujan tak berhenti..adehhh

Pasal banjir ni, haa budak budak, ehh orang orang tua pun termasuk, HAHA nak main air. nak mandi,siap nak swimming lagi..huuu aku tak berapa suka situation ni. Bukan apa, u ollz bayangkan lah air tuh kotor, longkang parit tandas punya air semua mixed up. Ini namanya cari penyakit.hmmm sumber air dah tercemar kat sini...waaa tak suka! nasib dah prepare,tadah air semua segala bagai cukup... Nanti lepas banjir surut, timbul lah penyakit macam macam, kudis lah,sakit perut lah... Jangan salahkan ibu mengandung time tuh...okay? Then, dah seronok main air tuh, ada la pulak berita yang tak sedap telinga mendengar, ehh ada manusia ada niat lagi kan nak mencuri, merompak rumah orang time darurat gini kann??  ohh kejamnya >.<" takdak hati perut arghhh! benci.


Lagi satu, haaa ni berita utama hari ni,kes orang hilang, kes orang hanyut, orang lemas,ishhh aku pun LEMAS dengar beita macam ni.. Yang tua tua tu, duduk dalam rumah sudah la, tak perlu tengok luar kalau banjir dah teruk sangat kan...hmmmm air banjir kuat,especially korang korang yang stay dekat dengan sungai tu kann... Yang muda muda, tak payah la excited sangat dengan banjir. ada apa?ada apa? huhhh air busuk pun mau main ka..adoii >.< excited naik sampan?pelampung?? haha adoii simpan tu pergi main kat laut lagi bagus adik adik!! Baik duduk dalam rumah diam diam, jaga harta benda.

Ini HEADLINE untuk hari ni kan. (click gambar untuk ke myMetro)


encik yusrin text aku, ni makcik ngan pakcik dia.
pakcik orang jerman tu. Kesian mak mentua makcik dia yang hanyut..harap harap polis dapat jumpa.
doa doa kan lahh... :(
dear,tak payah balik perlis lah ya.study elok elok,exam dah dekat pun.


INI PESANAN KHAS DARIKU UNTUK KAMU SEMUA!

BANJIR IS DANGEROUS!! don't play play ha!


0 899 ohsemm people!:

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)