Saturday, May 28, 2011

What I did. :)

Assalamualaikum. Tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)


Alhamdulillah, all injuries from the accident are totally recovered. Accept VIOS still being repaired in Teluk Intan. Say Alhamdulillah, all the bad things came from ourselves, but the good things came from Him. 


Okay,
maybe enough of the sad part, or 'muhasabah diri' thingy, lets move on!


*********************************************


Let me share with you some tips to make you face and body recovered, or to maintain your beauty. HAHA
These really works for me.



  • Stay away from kicap (tak kisah brand apa pun, hehe). Kicap make your wound become darker. Not only for wound, for pimple scars also. Kalau kulit dah elok, mulus nak melantak kicap pun okay dah, cuma perlu pantang okay. Ayam masak kicap pun tergolong jugak ni.
  • Do you love pisang? I DO! Hee :) Pisang goreng, cekodok. Sedap3. Just simple, kalau dah kopek pisang nak buat cekodok, jangan buang kulit tu. Use it to make face mask. Cuma tonyoh-tonyoh dekat muka tu, and leave it for 10 minutes. Buat untuk 2-3 kali, and you can feel your face become more tegang! Hehe rasa macam baru lepas cucuk BOTOX. Dan lagi satu, parut akan hilang cepat. Use pisang emas, bukan pisang apa tah? haha lupa lah! 
  • Sapa suka minum teh? Angkat kaki cepat. hehe. Tapi bukan nak suruh korang melantak teh sampai kenyang. Cuma guna teabags tu letak atas mata lepas korang bancuh teh. Boleh kurangkan mata panda yang comel sangat tu. Make sure dah suam baru guna okay! Kalau time panas-panas letak atas mata.........T______T 
  • Pernah gi sauna? Mahal kan. HAHA apa kata buat sauna dalam bilik. Tutup kipas, berkemban ke tidak up to you lah. Sambil dengar lagu ke, layan Fb pun boleh. Sauna dalam 30 minutes. Sambil jimat elektrik, boleh kurus jugak! Pecah peluh. Macam pelik???? But it works! Tapi bukak la tingkap sikit, bagi ada udara bergerak, kalau tak mati kepanasan kang.
  • Bieber, eh bibir aku hari tu terkoyak time accident. Terus jadi Angelina Jolie T__T I just makan banyak pisang. Tengok, main point pisang lagi. HAHA great lah you banana! Fakta sains sikit : pisang contain polyphenol yang act as gam asli. See, terus dah okay sekarang. Doktor nak jahit, tapi mama ngan I totally refused. Dah la tak cantik pun, nak mulut herot pulak. No! Nasib, nasib, nasib. 
  • Nak kuku cantik? Gosok kuku dengan bawang putih. 2 times a week. Tak perlu pi manicure dah! Kuku akan shining, dan orang akan tanya, 'Eh, pakai nail polish ke?' HAHA
  • Nak buang lemak pakai Krim Halia? Ala macam Nora Danish tu? Heee. Betul bagus yang tu. But, you have to work from inside too. Potong halia nipis-nipis, amik sikit je pastu campur dengan air suam. Confirm tak sedap! HAHA tambah sikit gula. Minum tiap hari. Beware! Anda akan kuat mengeluarkan gas T__T tapi its good, all the toxic gone.
These are what I did. Just try okayyy :) tak perlu belanja mahal-mahal pun nak kulit cantik, semua ada dekat dapur. PEACE (^_*)V buubooi!



2 899 ohsemm people!:

Rtp Farra Arisha said...

hmm, very nice tipsss muahahaha.

♥ the Dutchess said...

muahahaha! thanks sis :D

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)