Saturday, June 4, 2011

Jom kahwin!

"Syok depa nak kahwin!" 
"Kenduri kahwin memang syok. Kahwin tu Wallahualam. Awat teringin dah?"
"Boleh jugak kalau ayah mama bagi green light. HEHE" *_^




Cakap-cakap kosong dengan mama. Macam aku galak sangat la nak kawin =.=" HAHA sekarang kenduri kahwin boleh dikatakan tiap-tiap hari kot! Boleh gemok lahhhhh kalau layan nasi minyak tiap hari kan. 


Tapi tu bukan motif entry ni. Motifnyeeee ialah KAHWIN?




All girls I think bajet nak kawin mesti grand-grand punya! Including me (senyum kambing) :) Macam anak raja, macam fairytales, macam artis? Boleh saja semua tu, tapi fikirkan fulus yaaa $_$
      Beside fulus, what else?



  • Get a life.

Habis belajar, kerja. Or further studies. Nanti dah beranak pinak baru nak terkapai-kapai payahhhh =.= time tu lah nak kumpul duit manyak-manyak. Balas jasa mak bapak dulu, bawak mak ayah melancong ka, renovate rumah, hadiah kereta baru maybe, hehe. Dah stable semua, baru leh kata "Ayah, Peah dah ready nak kawin"



  • The Groom.

Aku rasa kalau nak buat suami tu, that guy mesti ada education yang cukup. Or up sikit. Kalau sama pun okay :) Education ada, kerja ada, baru leh kahwin *_* Ha, agama mesti kuat. Insyaallah, lelaki yang kuat agamanya boleh membimbing kita, marriage pun akan hepy! (Nak calon Imam Muda sorang) I think lelaki yang hanya handsome tak give you anything pun kalau edu. and agama takda. Kan? Tapi kalau dah dapat handsome-package terima ja la :D hehe



  • The Bride.

Sama ja seperti ciri-ciri di atas. HAHA



  • Basics things.

Sebelum kahwin kena ada kereta! Kereta BMW satuuuuu! ngeeee :P *perasan* then, ada rumah. Rumah banglo macam WOW sangat, semi-D pun dah okay what :D We start from bottom. Baru cinta semakin kuat. Cewwaaah! 



  • Restu.

Tak guna kahwin kalau parents tak restu. Confirm tak bahagia babes.HUHU So, bagi lah parents kita suka dan sayang kepada pasangan kita dulu yaaa *_^




Dah la kot. Aku cakap macam aku dah nak kahwin pulak. Gatai hang farah :P HAHAHA tapi ni preparation lah, (awal gila preparation) maybe 5 tahun lagi korang boleh makan nasik minyak aku ^_^ buubooi!


4 899 ohsemm people!:

pwiNcEssnoVElish said...

ble bcer post nih rse nk kawen mmbuak2 pulak..hahaha

HaNa Hani said...

haha
aihhh ckp sal kawen trus nak klik blog neyh laju2
haha
^_^

ierahaziera said...

oit..blajar pon x abes da pikir nk kawen da...hik3

♥ the Dutchess said...

HAHAHA jom kawin yaww :P ngeee

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)