Wednesday, July 6, 2011

Delete ke? Deactivate je kot?

Aku penat menjawab bila aku cakap aku delete Facebook.
Ingat aku takleh hidup SANGAT ka takda Fb tuh, please!
Jangan buat aku annoying sangat. 

Tak percaya aku delete? Try lah. 

Step 1 : Search page macam kat bawah ni.

Step 2 : Like page tu. Then, click link dekat wall page tu. Macam ni ; 

Step 3 : Keluar notification camni, tekan submit kalau hampa nak PERMENANTLY delete Fb. 

Aku dah click. Dan account Fb akan delete automatically dalam 
masa 14 days. But kalau korang ada log in balik, dia akan tanya "reactivate or deactivate"



Pasai pa hang delete Fb farah?



1. Aku on Fb, pastu aku blank. Ada apa dengan facebook? HAHA jaga tepi kain orang?
2. Fb ni macam tempat stalk orang, kacau orang. Ni paling buat aku menyampah nak on.
3. Org add kita ada tujuan tak baik. Walaupun sometimes kita kenal orang-orang itu. Paham-paham lah. 
4. Dulu setuju bila org cakap "Fb tempat kita eratkan persahabatan". Pastu aku terpikir, buat apa ada Fb tapi kawan-kawan tak bertegur sapa pun T__T
5. Punca penceraian dan pergaduhan. Umum ya, takda kaitan.
6. Need more privacy. Dolu-dolu ada handphone ja, tak wujud Fb lagi best kot hidup :)
7. Lagi canggih hidup kita, lagi susah hidup kita. PEACE (^_*)V




Buubooi!
psssttt, no heart feeling yaahhhhh. Aku memang kolot. Tapi untuk kebaikan diri, who cares?

6 899 ohsemm people!:

ezne ezureen rashid said...

sokong!! nanti aku kahwin baru nak delete muaha

nana hunny said...

dah tunjuk step2..tenkiu2!!

♥ the Dutchess said...

Ezne : yaaaa..hehe ikut hang :-)

♥ the Dutchess said...

Nana : hehe tnjuk sikit org yg susah sgt nk pcya ..hmmm

HaNa Hani said...

tahu xpa!
pasai fb neyh la jadi gado itu gado ini
nyampah aiihh
^_^

♥ the Dutchess said...

Hana hani : tuu laaaaaa...annoying ngn fb =.= haha

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)