Monday, August 8, 2011

Brother Love cakap ;

Assalamualaikum!

Pernahkah you all terfikir, mengapa lelaki berlaku curang?… Adakah mungkin kerana wanita lain lebih lawa lagi?

Ramai wanita menjawab, “Nama lagi lelaki…memanglah curang!…tak boleh percaya!”
Namun yang nyata jawapan itu tidak akan membuatkan wanita merasa tenang pun. 
Menyakitkan hati lagi ada. In general, it’s down to individual, actually.

Pada pendapat bro, lelaki tidak mempunyai sebarang sebab mengapa mereka berlaku curang. 
Mereka tidak mempunyai alasan kukuh, malah jika ditanya dengan lelaki itu sendiri, 
semua jawapan yang diberi seolah-olah 
mereka sendiri juga tidak tahu apakah sebab utama sebenarnya.

“Tapi mungkin kerana, pasangannya dah gemuk, tidak seperti di awal perhubungan? ”

If ever bro yang berlaku curang, maybe bro sendiri tidak tahu menjawabnya.
You know, kadang-kadang tu bro sendiri terasa nak tergelak mendengar alasan-alasan
yang diberi apabila lelaki-lelaki ini tertangkap berlaku curang.

YES!!  memang dia orang tahu apa yang dia orang nak…
tetapi untuk memberi sebab utama, 
mulailah terkial-kial dengan berbagai alasan
yang tak masuk diakal pun sempat direka ciptanya :

kata lelaki, masa awal-awal dan masih cinta..

“Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
“You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
“I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
“I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
“I’m a good listener, you can talk about anything to me.”
 
kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang..

“You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
“You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
“You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
“Pakaian you terbukak macam mana pun…semangat I dah hilang kat you.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”

Aiih…cepat bebenor berubahnya ya…Hehehe…
terkena kaum lelaki.. tapi relax arrr…
bukan bro nak menyalahkan sesiapa,
cuma bro sendiri curious and wondering, 
"why do men cheat on women?!"

I guess that’s the answer!!…
LELAKI CURANG KERANA MEREKA CEPAT JEMU & BOSAN 
with the same girl all the time. 
Bila dah jemu, mulailah mencari yang lain. 
Yang mana sebenarnya, after a while…yang lain itu adalah wanita yang sama sahaja. 
Kesian orang pompuan!

nasihat bro kepada kaum lelaki :

Carilah wanita yang benar-benar you suka. 
Sukakan segala-gala tentangnya. 
Suka cara bercakapnya, suka lenggoknya, suka personaliti…suka semualah. 
Kemudian bayangkan yang you akan grow old together…
kalau boleh nampak bahagia…
then bro pasti cinta akan hadir dengan sendiri, mengikat hati anda berdua.

Credit to : Brother Love.




Ini dari species lelaki sendiri yang cakap, dan aku setuju! Sebab tu sekarang aku macam rilex. Tak control, tak merimaskan. Be easy, treat him as your bestfriend. :) Kita pun tak sakit otak! Kalut-kalut pun kalau bukan jodoh hang buat apa jugak kan. Tunggu mak dia masuk minang sudah lerr. Hihi


Buubooi!

0 899 ohsemm people!:

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)