Saturday, April 7, 2012

Tutorial Bawal Braided

Assalamualaikum

Kali ni diri aku terajin pulak nak buat Tutorial baruuuuuu.
Tutorial Bawal Dutchess aku pun dapat banyak review.
Thank you kepada yang sanggup mencuba! :D
Yang backlink pun terima kasih ye.

So, kali ni,

Tutorial Bawal Braided




Anda hanya perlukan :
2 tudung bawal (berlainan colour)
1 kerongsang (kecil)
1 jarum peniti

Mudahnya!!



  1. Pakai tudung bawal macam biasa (pinkan). Style ni tak kisah pun nak dua tone ke satu tone. Cuma 2 tone lagi cantik kot! Tapi pakai bawal melekat ke kepala sikit, sebab ini base (inner).
  2. Pastikan sebelah panjang, sebelah pendek. Yang panjang tu bawak ke belakang, silangkan.
  3. So, jadilah macam ni. Biarkan yang pendek tu di hadapan.
  4. Next, letak bawal yang satu lagi di atas kepala. Pastikan sebelah pendek dan sebelah panjang. Yang panjang tu mesti selari dengan tudung bawal base yang dibiarkan ke depan tadi.
  5. Ambil sebelah yang pendek tadi, dan penitikan (jarum peniti) di atas telinga. Pastikan kemas.
  6. Then, ambil kedua-dua bawal yang panjang di depan dan lilitkan. Lilit seperti membuat braided rambut. Tak kisah besar ke kecil, janji nampak comel :)
  7. Hasil braided bawal. At the end of it, hujungnya boleh ikat or pinkan dengan pin comel/bunga. Tapi aku ikat camtu je, baru macam gipsy sikit. Hehe.
  8. Okay, inilah hasilnya! Wajib buat peace dan muka comel. :P

Senang je kan!
Aku buat style ni tak sampai 5 minit pun.

Sesuai untuk korang yang berani mencuba,
dan style ni casual, sesuai untuk ke partyyyyy!

Macam ini,

Datin Intan

Selamat mencuba yawww! 


Lots of love,

4 899 ohsemm people!:

nana hunny said...

hoyeayyyy! finally buat jugak..lama da peram ni..haha

cik najihah said...

waw...gojes kau nyah..

♥ the Dutchess said...

@nana hunny hehe he! Bru sempat :D

♥ the Dutchess said...

@cik najihah Thank youuuuu! Hehe ;)

Post a Comment

Komen la budak Comel! :)